Vis- en Garnalenhandel

Buitenlandse visspecialteiten

Vishandel TEL logo Vis- en Garnalenhandel Buitenlandse visspecialteiten

Vishandel Tel koopt eerste Vanko-garnalenpelmachines

1 mei 2014


Nieuws over Hollandse Garnalen

HAARLEM/IJMUIDEN – Vishandel Tel koopt de eerste nieuwe garnalenpelmachines van metaalwarenfabrikant Vanko uit Haarlem.[De proefopstelling op de vestiging van Vishandel Tel aan de Halkade in IJmuiden.]

De pelmachines staan sinds vorige maand in een proefopstelling bij Tel aan de Halkade in IJmuiden. Behalve twee pelmachines leverde Vanko een uitleestafel en een mini-zeef aan de fa. Tel.Vanko – die de productie heeft overgenomen van machinebouwer Crangon BV – lanceerde vorig jaar zomer een nieuwe generatie garnalenpelmachines, de CR6. Die zijn getest in Lauwersoog.

Directeur Wim van Kooten van Vanko heeft hoge verwachtingen van de zessporenmachine, waarmee per seconde zes garnalen gepeld kunnen worden. Van Kooten hoopt en verwacht dat met Tel het spreekwoordelijke eerste schaap over de dam is.Fa. Tel wil met behulp van de pelmachines een A-kwaliteit garnalen in de markt zetten voor de betere horeca en visdetaillisten, als onderscheid van handgepelde garnalen in het supermarktschap. Vers en zonder conserveermiddelen, en zo de authentieke garnalensmaak terugbrengen.,,We draaien momenteel nog proef, maar het gaat naar tevredenheid. We verwachten eind april met de machinaal gepelde garnalen op de markt te komen´´, zegt directeur Rick Tel. Tel wordt tweemaal per week rechtstreeks beleverd door de WR 181.



Janko Garnalenpelmachines bij vishandel TEL
Janko Garnalenpelmachines bij vishandel TEL
Garnalenpelmachines in bedrijf
Garnalenpelmachines in bedrijf

Laatste nieuws en tips over vishandel TEL