Vis- en Garnalenhandel
Buitenlandse visspecialiteiten
Pittige penne met tomaat en makreel
Heerlijke pasta met makreel, weer eens wat anders!
Bereiding
1. Kook de penne in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Snijd de helft van de tomaten in vieren en de rest in kleine stukjes.
2. Verwijder de kop en het vel van de makrelen en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het visvlees in stukken.
3. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en roer de tomaatstukjes, sinaasappelrasp, knoflook, paprikapoeder, peterselie en olijven met het sinaasappelsap en wat zout en peper erdoor. Bak het mengsel 2-4 minuten op zacht vuur. Laat de pasta in een vergiet uitlekken.
4. Schep de penne, makreel en tomaatparten door het tomaatmengsel en warm de pasta in nog 2-4 minuten goed door. Serveer de penne met tomaat en makreel in diepe borden en strooi de feta erover.
Ingrediënten
2 gestoomde makrelen van 300 g
300 g penne
1 sinaasappel
750 g tomaten, in stukjes
3 el olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
½ el paprikapoeder
3 el platte peterselie, fijngehakt
100 g kleine zwarte olijven zonder pit
100 g feta, verkruimeld
8 takken peterselie
Bron:Visrecepten.nl
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: <30 min.
Aantal personen: 4 personen
Energie: 855 kCal