Vis- en Garnalenhandel
Buitenlandse visspecialiteiten
Roodbaars met groente uit de oven
Een lekker gerecht uit de oven. Het moet eventjes in de oven staan, maar dan heb je ook wat. Een goed gevulde ovenschaal met roodbaars en heerlijke verse groenten. Mocht je van pittig eten houden bekijk dan ook onze tip bij het gerecht.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden ºC. Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en peper. Meng in een kom de olijfolie met knoflook, Italiaanse kruiden, zout naar smaak en royaal zwarte peper. Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Schep er 2 eetlepels kruidenolie door. Leg de visfilets erop.
Schep de wortel, bleekselderij en tomaten met wat zout en peper naar smaak door de rest van de kruidenolie en verdeel dit mengsel over de roodbaars.
Schuif de schaal in de oven en laat de vis in 20-30 minuten gaat worden.
Serveer met een salade van geraspte courgette met doperwtjes en fijngehakte munt.
Tip
Ben je dol op pittig eten, meng dan ook 1-2 theelepels chilipoeder door de kruidenolie.
Wijntip
Zuid-Afrikaanse Sauvignons zijn droog met een ingetogen exotische aroma. Dat maakt ze tot makkelijke begeleiders van lekkere visschotels zoals deze roodbaars uit de oven.
Bron: Kookboek 'Vis 2'
Ingrediënten
500 g roodbaarsfilet
½ citroen, uitgeperst
6 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1½ el gedroogde Italiaanse kruiden
450 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
150 g winterwortel, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
5 tomaten, in stukjes
Bron:Visrecepten.nl
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: +30 min.
Aantal personen: 4 personen
Energie: 410 kCal | 1710 kJ