Vis- en Garnalenhandel
Buitenlandse visspecialiteiten
Rode poon ovenschotel met paprika
Dit ovengerecht van rode poon met paprika is lekker makkelijk om te maken. Terwijl het de heerlijke combi van zacht, zoete poon met paprika en uit zachtjes pruttelt, kun je de rijst en doperwtjes klaarmaken. Voeg ten slotte nog wat kaas toe et voila!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C.
Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog.
Wrijf de poon in met een snufje zout en een snufje peper. Leg de filets naast elkaar in een ovenvaste schaal.
Snijd de paprika en de ui in smalle ringen. Smelt de boter en bak hierin de paprika- en uienringen met de suiker 4 minuten op een matig vuur.
Voeg de wijn toe en breng het geheel aan de kook.
Schep het paprika-mengsel (ook het vocht) over de vis. Dek de schaal af en laat de vis in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Neem de schaal uit de oven. Zet de grill aan en schenk voorzichtig het vocht uit de schaal in een steelpannetje. Zet het pannetje op een matig vuur.
Voeg genoeg allesbinder (1-2 eetlepels) toe om de saus te binden. Roer de kaas en peper en zout naar smaak erdoor en schep de saus direct over de vis. Laat het gerecht onder de hete grill snel een beetje bruin worden.
Ingrediënten
600 g rode poonfilet
1 gele paprika
2 uien
50 g boter
1 tl suiker
½ dl droge witte wijn
allesbinder
75 gram geraspte jongbelegen kaas
zout en peper
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: <30 min.
Aantal personen: 4 personen
Energie: 320 kCal