Vis- en Garnalenhandel
Buitenlandse visspecialiteiten
Couscous met makreel en appel
Een verrassend fris en kruidig gerecht: deze couscous met makreel is zowel koud als warm lekker. Door de kurkuma krijgt het een mooie gele kleur en de chilivlokken zorgen voor wat pit. Voeg eventueel nog wat geraspte wortel toe voor nog meer groenten.
Bereiding
1. Breng 500 ml water aan de kook met het groentebouillon blokje en de kurkuma.
2. Draai het vuur uit en voeg de couscous toe. Roer dit door met een vork en laat afgedekt staan.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de makreelfilets op de huidkant bijna helemaal gaar in circa 5 Ć 8 minuten. Draai ze dan nog even om en gaar helemaal.Snijd de filets in stukjes.
4. Meng de appel, citroen, chilivlokken en rucola (houd een handje apart ter garnering) door de couscous en breng op smaak met zout en peper.
5. Schep dan voorzichtig de stukjes makreel erdoor en serveer met extra rucola.
Tip
Ook lekker met gerookte makreel.
Ingrediƫnten
verse makreelfilets
250 g couscous
1 blokje groentebouillon
2 appels, geschild en in blokjes
1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
1 el olijfolie
sap van 1 citroen
1 tl chilivlokken
75 g rucola
zout en peper naar smaak
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: <30 min.
Aantal personen: 4 personen