Vis- en Garnalenhandel
Buitenlandse visspecialiteiten
Gegrilde sliptong met avocado-citroencrème
Er wordt wel eens gedacht dat sliptong een andere soort is dan de gewone tong. Dit is echter niet het geval. De populaire sliptongetjes zijn jonge tongen van de allerkleinste maat. Het visvlees van (slip)tong is stevig en de smaak is niet typisch vissig. Je hoeft niet bang te zijn dat je hem snel té ver gaart. Simpel en snel. Maak het af met krieltjes en een simpele groene salade.
Bereiding
1. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
2. Pureer het vruchtvlees met citroensap helemaal glad in het bakje van de staafmixer.
3. Meng de gepureerde avocado met de crème fraîche, mayonaise en de sherry / wijn. Proef en breng op smaak met eventueel wat peper en zout.
4. Bestrijk de sliptong met de olie en strooi er peper en zout over.
5. Verhit een grillpan op hoog vuur en leg de vis erin.
6. Keer de vis voorzichtig en gril de andere kant.
7. Leg de vis op een grote plank en serveer de avocado-crème erbij.
TIP
Lekker met gebakken krielaardappels en een groene salade.
Ingrediënten
1 of 2 grote panklare sliptongen
3 el (olijf)olie
zeezout en peper, versgemalen
saus:
1 avocado
2 el citroensap
125 ml crème fraîche
3 el mayonaise
½ dl droge sherry of witte wijn
1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: <30 min.
Aantal personen: 4 personen
Energie: 533 kCal