Een overzicht van Suriname vis van vishandel TEL
Gamba's met knoflook en kruiden
Garnalen en knoflook zijn een goede combinatie. Gecombineerd met het zoete van bruine suiker en Italiaanse kruiden heb je een hit op je volgende barbecue feestje.
Bereiding
Meng eerst alle ingrediënten door elkaar en leg de gamba’s erin. Laat 3 tot 4 uur intrekken.
Bak de gamba’s in de marinade in een grote pan (ongeveer 3 minuten) of zet de gamba’s met schaal en al in de oven (circa 15 minuten op 220°C). Roer tussendoor even een keer om.
Serveer met wat brood zodat je lekker kunt dippen in de knoflookolie.Zuid-Afrikaanse Sauvignons zijn droog met een ingetogen exotische aroma. Dat maakt ze tot makkelijke begeleiders van lekkere visschotels zoals deze roodbaars uit de oven.
Bron: Kookboek 'Vis 2'
Ingrediënten
12 grote gamba’s (rauw & gepeld)
zeezout
citroenrasp van ½ citroen
4 teentjes knoflook (dun gesneden / kleine partjes)
½ kopje verse kruiden bijvoorbeeld: basilicum, peterselie, oregano, tijm
1 rode peper in ringen
4 el olijfolie
Amusegerecht
Bereidingstijd: <30 min.
Aantal personen: 4 personen