Een overzicht van Suriname vis van vishandel TEL
Mul in pancetta met citroen en rozemarijn
Pancetta is een Italiaanse spek. Het kan worden vervangen door gerookt ontbijtspek, bacon of parmaham. Er is dus genoeg keuze om deze heerlijke vis in te pakken. Serveer deze mul met een salade en krieltjes. Heerlijk!
Bereiding
1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spoel de mullen onder stromend water schoon en dep de vis droog. Verdeel de plakjes citroen en de rozemarijn over de vissen en wikkel ze in de pancetta. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi ze met peper en besprenkel met 2 el olijfolie.
2. Rooster de mullen in de voorverwarmde oven 15 min., tot de vis gaar is en de pancetta krokant. Kook intussen de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar. Meng de rucola met de olijven en maak de salade aan met de balsamicoazijn, 3 el olijfolie en zout en peper naar smaak. Giet de krieltjes af en breng naar wens op smaak met extra olijfolie en zeezout.
3. Leg de mullen op 4 borden. Schep er wat salade bij. Serveer met de rest van de salade en de krieltjes.
WIJNTIP
Bij zo'n zuidelijke vis met frisse citroen, kruidige rozemarijn en knapperig Italiaans spek is een verkwikkende Riesling d'Alsace de aanrader. Die geeft alle kwieke samen in het gerecht een extra oppepper.
Ingrediënten
4 rode mullen, panklaar
1 citroen, in dunne plakjes
4-8 takjes rozemarijn
12 plakjes pancetta
5 el olijfolie
500 g krieltjes in de schil
75 g rucola
50 g zwarte olijven zonder pit
1 el balsamicoazijn
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: <30 min.
Aantal personen: 4 personen
Energie: 575 kCal