Een overzicht van Suriname vis van vishandel TEL
Romige pasta met spinazie en een stukje kabeljauw uit de oven met een krokant korstje
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet het ovenschaaltje in met een beetje olie en leg de kabeljauw hier in. Besprenkel het citroensap en bestrooi met een snufje peper en zout. Pers de teen knoflook uit en meng met de panko. Hak de basilicum fijn en schep ook door de panko. Voeg een scheutje olijfolie toe aan het mengsel en verdeel vervolgens over de vis. Druk lichtjes aan.
Zet het ovenschaaltje 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en de kort iets begint te verkleuren. Leg de cherrytomaatjes ook in een ovenschaaltje en besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout. Zet ze ook in de oven en pof ze 12 minuten. (Je kunt ook de vis en de tomaatjes samen in 1 grote ovenschaal leggen)
Doe de verse spinazie in een grote pan, eventueel in etappes. Laat deze slinken en breng op smaak met een snufje peper en zout. Roer de ricotta er door en vervolgens ook de pasta. Serveer de romige spinaziepasta met een stukje kabeljauw en wat gepofte tomaatjes en eventueel een schijfje citroen.
Tip: je kunt ook spinazie uit de vriezer gebruiken. Laat deze na het ontdooien goed uitlekken.
Ingrediënten
250 gr verse tagliatelle
260 gr kabeljauw (2 stukken)
400 gr spinazie
125 gr ricotta
250 gr cherrytomaatjes (aan tak)
1 eetlepel citroensap
1 teen knoflook
4 eetlepels panko
6 blaadjes basilicum
olijfolie
peper en zout
Materialen
2 ovenschaaltjes (of 1 grote)
Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 min.
Oventijd: 15 min.
Aantal personen: 2 personen